Välkommen till skyddsboden.se

               Jag handlar som

 

Privat Företag
  •  Kundtjänst 0950-40 24 16
  • Enhetsfrakt 88 kr (ink moms)
  • Fri frakt vid köp över 2500 kr (ink moms)
  •  Leverans 2-6 arbetsdagar

Värt att veta

Arbetsskor

När det kommer till arbetsskor så finns det en rad bestämelser att ta hänsyn till och ibland är det inte lätt att veta vilka skyddskor du ska använda. Vi har därför skrivit ihop en översikt så du lättare ska kunna förstå skillnaden på olika arbetsskor och dess olika lagar, skydd, funktioner och material. Glöm inte bort att kolla med din arbetsplats vilka eventuella krav som ställs på dina arbetsskor.

Lagar

Fötterna är kroppens grund skydda dina fötter!. Få delar på kroppen återverkar så mycket på dit välbefinnande som just dina fötter så därför är det extra viktigt du väljer arbetsskor som du både trivs i och som självklart har rätt skydd. arbetsskor certifieras enligt den europeiska standarden för skyddsskor, EN ISO 20345:2011. Skor som är certifierade enligt denna standard, har som minimum tåhätta som skyddar mot fallande föremål på 200J (Joule) och mot kompression/hoptryckning (15 kN, kiloNewton). Ett exempel är att ifall du beträder en byggarbetsplats så krävs det enligt arbetsmiljöverkets föreskrifter (AFS 1993:3) Skyddsskor med skyddståhätta och spiktrampskydd ska användas.

Olika skydd

Tåhätta

Tåhättan är snart ett måste på de flesta arbetsplatser. Tåhättor tillverkas i olika material som Stål, aluminium och fiber/komposit. skyddskor är alltid försedda med en tåhätta som som klarar en belastning på >200 J. De är märkta med SB om de uppfyller baskraven.

Stålhätta

Stålhätta skor är det vanligaste alternativet när det kommer till tåhättor. Stålhätta skor ger bra med utrymme till dina tår samt skyddar mot högre värme en kortare stund. Här finner du stålhätta skor och arbetsskor med andra hättor

 

 

 

 

 

 

 

 

Text

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Information
Moms visas: