Välkommen till skyddsboden.se

         Jag handlar som

 

Privat Företag
 •  Kundtjänst 0950-40 24 16
 •  Leverans 2-6 arbetsdagar

Arbetshandskar

Arbetshandskar ska skydda dina händer och göra jobbet enklare och säkrare. Vare sig du behöver arbetshandskar i skinn, syntetläder eller mer avancerade vind- och vattentäta handskar finner du dem hos Skyddsboden.

Egenskaper

Varumärke


Arbetshandskar för alla yrken

Vi jobbar med med kända varumärken som Guide, Glovespro, Ox-On, Soft Touch och Granberg. Händerna är utsatta för en rad olika risker ute på arbetsplatserna, och därför är det viktigt att skydda dem. Arbetshandskar ska till exempel inte innehålla hälsoskadliga ämnen som kan orsaka allergiska reaktioner. Vi har ett mycket brett sortiment. Letar du efter en vattentät eller kanske en touch som är pekskärmsvänliga och med god fingertoppskänsla så har vi det. Många yrkeskategorier som jobbar med heta föremål föredrar oftast värmetåliga.

Vi på Skyddsboden har arbetshandskar i ett flertal material:

 • Läderhandskar

Läder arbetshandskar är gjorda av ett naturmaterial och det finns flera olika typer av läderhandskar som då har olika fördelar, beroende av ursprung och kvaliteten på lädret samt till vilka typer av arbetsuppgifter.

 • Nötläder

Arbetshandskar i nötläder har en mycket hög slitstyrka och även god motståndskraft mot värme och fukt. Nötläderhandskar är omtyckta där det ställs höga krav på slitstyrkan.

 • Svinläder

Arbetshandskar i svinläder har också en hög slitstyrka men passar bäst i torra arbetsmiljöer,  eftersom svinborsten lämnar naturliga lufthål i arbetshandsken och står då inte emot fukt lika bra som nötläder

 • Getskinn

Arbetshandskar i getläder är mjukt och väldigt smidigt men ändå rätt så slitstarkt. Getskinnshandskar är betydligt tunnare än nöt och svinläder och passar då bättre till arbetshandskar som ska ge en mycket god fingerkänsla

 • Syntetläder

Arbetshandskar i Syntetläder liknar naturläder och har då ungefär delvis samma egenskaper och det finns två typer av syntetläder:

Arbetshandskar i PU (Polyuretan) är laminerad på tunn polyester eller polyamid. Ett mycket tunt och väldigt slitstarkt material som ger ett otroligt bra grepp och ytan blir då också vätskeavisande.  Materialet har oftast en mönstrad yta som ger ett bättre grepp

PU (Polyuretan) fiber är blandat med polyester eller polyamid. Detta material kan liknas spaltläder och har fördelar som mycket mjukt, slitstark och även ventilerande.

 • PVC

PVC arbetshandskar är tillverkade i ett mycket slitstarkt plastmaterial som ger ett mycket gott grepp i både torra och fuktiga arbetsmiljöer. PVC ger också ett gott skydd mot en rad vattenlösliga kemikalier, men viktigt att tänka på är att PVC endast ger ett begränsat skydd mot organiska lösningsmedel.

 • Nitril

Nitril arbetshandskar är tillverkade i ett syntetiskt mycket slitstarkt gummimaterial som ger ett mycket bra grepp i torra, fuktiga och oljiga arbetsmiljöer. Nitril släpper också igenom fukt och ånga som gör arbetshandsken mycket smidig och bekväm. Nitrilhandskar är även beständiga mot både olja samt en rad lösningsmedel.

 • Latex

Latex arbetshandskar är tillverkade i ett naturligt gummimaterial med mycket hög slitstyrka, vilket ger arbetshandsken ett mycket gott grepp i både torra och fuktiga arbetsmiljöer. Latex innehåller även ett naturligt protein. Detta protein kan tyvärr dock orsaka allergiska reaktioner hos känsliga händer, i samband med användning av arbetshandskarna.

 • Neopren/Kloropren

Arbetshandskar i Neopren. Neopren är det kommersiella namnet för kloropren, som då är ett syntetiskt slitstarkt gummimaterial med väldigt goda skyddsegenskaper mot värme. Materialet som även ger arbetshandskarna ett mycket bra skydd mot Organiskt kolväte, olja och fett samt syra.

 • Bomull

Arbetshandskar bomull. Bomull är en naturlig och väldigt slitstarkt textilfiber med mycket hög absorbtionsförmåga. Fördelen med bomull är att den inte smälter  när den antänds.

Kategorier på arbetshandskar

Arbetshandskar kan tilldelas i 3 kategorier beroende på hur stora risker det är dina arbetshandskar måste skydda mot.

 

kategori 1- Arbetshandskar som används vid låg risk för skada

 

Handskar i denna kategori är för lättare arbete som i trädgården, disk, tvätt eller andra uppgifter där risken väldigt liten för allvarlig skada på dina händer. Dessa arbetshandskar bör ej användas vid tyngre, heta, eller arbetsuppgifter där det finns kemikalier.

 

Kategori 3- Arbetshandskar som inte klassificeras som kategori 1 eller 3

 

Kategori som används där risken inte klassas som varken låg eller hög. Denna kategori krävs det att arbetshandskarna testats i ett testinstitut och dessa handskar skall ha en märkning som visar handskens skyddsfunktion. I denna kategori hittar man handskar som skyddar mot mekaniska risker EN 388.

 

kategori 3- arbetshandskar som används i farliga miljöer

 

Kategori som används där risken är hög för skada eller där du hanterar t ex kemikalier. Dessa handskar måste testas av ett testinstitut före dom får CE-märkas.

 

Piktogram för EN-ISO klassificering av arbetshandskar

 

 

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Information
Moms visas: