Välkommen till skyddsboden.se

     Jag handlar som

Privat Företag
  •  Kundtjänst 0950-40 24 16
  • Enhetsfrakt 98 kr (ink moms)
  • Fri frakt vid köp över 1498 kr (ink moms)
  •  Leverans 2-6 arbetsdagar

Arbetshandskar

Arbetshandskar ska skydda dina händer och göra jobbet säkrare. Vare sig du behöver arbetshandskar skinn eller mer avancerade vattentäta arbetshandskar har vi billiga arbetshandskar för alla händer och yrkeskategorier. Vi jobbar med med kända varumärken som Glovespro, Ox-On och Granberg handskar

Populära produkter i underkategorierna

Goda egenskaper

Händerna är utsatta för en rad olika risker ute på arbetsplatserna, och därför är det viktigt att skydda dem. Arbetshandskar ska till exempel inte innehålla hälsoskadliga ämnen som då kan orsaka allergiska reaktioner på händerna. Vi har ett mycket brett sortiment av arbetshandskar. Letar du efter en vattentät arbetshandske eller kanske arbetshandskar touch som är pekskärmsvänliga och med god fingertoppskänsla så har vi det. Många yrkeskategorier som jobbar med heta föremål föredrar oftast värmetåliga arbetshandskar och vi har även arbetshandskar storlek 12 och större.

Vi på Skyddsboden har arbetshandskar i ett flertal material.

Läderhandskar

Läder arbetshandskar är gjorda av ett naturmaterial och det finns flera olika typer av läderhandskar som då har olika fördelar, beroende av ursprung och kvaliteten på lädret samt till vilka typer av arbetsuppgifter.

Nötläder:  arbetshandskar i nötläder har en mycket hög slitstyrka och även god motståndskraft mot värme och fukt. Nötläderhandskar är omtyckta där det ställs höga krav på slitstyrkan.

Svinläderarbetshandskar i svinläder har också en hög slitstyrka men passar bäst i torra arbetsmiljöer,  eftersom svinborsten lämnar naturliga lufthål i arbetshandsken och står då inte emot fukt lika bra som nötläder

Getläder: arbetshandskar i getläder är mjukt och väldigt smidigt men ändå rätt så slitstarkt. Getskinnshandskar är betydligt tunnare än nöt och svinläder och passar då bättre till arbetshandskar som ska ge en mycket god fingerkänsla

Syntetläder

Arbetshandskar i Syntetläder liknar naturläder och har då ungefär delvis samma egenskaper och det finns två typer av syntetläder:

Arbetshandskar i PU (Polyuretan) är laminerad på tunn polyester eller polyamid. Ett mycket tunt och väldigt slitstarkt material som ger ett otroligt bra grepp och ytan blir då också vätskeavisande.  Materialet har oftast en mönstrad yta som ger ett bättre grepp

PU (Polyuretan) fiber är blandat med polyester eller polyamid. Detta material kan liknas spaltläder och har fördelar som mycket mjukt, slitstark och även ventilerande.

PVC

PVC arbetshandskar är tillverkade i ett mycket slitstarkt plastmaterial som ger ett mycket gott grepp i både torra och fuktiga arbetsmiljöer. PVC ger också ett gott skydd mot en rad vattenlösliga kemikalier, men viktigt att tänka på är att PVC endas ger ett begränsat skydd mot organiska lösningsmedel.

Nitril

Nitril arbetshandskar är tillverkade i ett syntetiskt mycket slitstarkt gummimaterial som ger ett mycket bra grepp i torra, fuktiga och oljiga arbetsmiljöer. Nitril släpper också igenom fukt och ånga som gör arbetshandsken mycket smidig och bekväm. Nitrilhandskar är även beständiga mot både olja samt en rad lösningsmedel.

Latex

Latex arbetshandskar är tillverkade i ett naturligt gummimaterial med mycket hög slitstyrka, vilket ger arbetshandsken ett mycket gott grepp i både torra och fuktiga arbetsmiljöer. Latex innehåller även ett naturligt protein. Detta protein kan tyvärr dock orsaka allergiska reaktioner hos känsliga händer, i samband med användning av arbetshandskarna.

Neopren/Kloropren

Arbetshandskar i Neopren. Neopren är det kommersiella namnet för kloropren, som då är ett syntetiskt slitstarkt gummimaterial med väldigt goda skyddsegenskaper mot värme. Materialet som även ger arbetshandskarna ett mycket bra skydd mot Organiskt kolväte, olja och fett samt syra.

Bomull

Arbetshandskar bomull. Bomull är en naturlig och väldigt slitstarkt textilfiber med mycket hög absorbtionsförmåga. Fördelen med bomull är att den inte smälter inte när det antänds.

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Information
Moms visas: