Välkommen till skyddsboden.se

         Jag handlar som

 

Privat Företag
  •  Kundtjänst 0950-40 24 16
  •  Leverans 2-6 arbetsdagar

Svetshandskar & smideshandskar

Svetshandskar och smideshandskar framtagna för arbete i heta miljöer.

Egenskaper

Varumärke


Välj rätt typ av handskar vid svetsarbeten

Svetshandskar är anpassader för arbeten med svetsning av olika material, såsom metall. Handskarna har flera syften och fördelar:

  • Skydd mot värme: Under svetsningsprocessen genereras höga temperaturer, och svetshandskar är konstruerade för att skydda användarens händer från att brännas eller skadas av den intensiva värmen.

  • Skydd mot sprut och stänk: Vid svetsning kan det uppstå sprut och stänk av smält metall eller gnistor. Svetshandskar fungerar som ett skydd för att förhindra att dessa material når användarens hud och orsakar brännskador.

  • Skydd mot skärsår och skador: Svetsningsarbete kan också innebära hantering av skarpa metallstycken eller verktyg. Svetshandskar erbjuder ett lager av skydd mot skärsår och andra skador som kan uppstå vid hantering av sådana material.

  • Bättre grepp och hantering: Vissa svetshandskar är utformade med greppmaterial som gör det lättare för användaren att hålla och hantera svetsutrustning och material på ett säkert sätt.

  • Isolering mot elektricitet: För att skydda användaren mot elektriska stötar och strömgenomgångar, speciellt vid svetsning där elektriska bågar genereras, kan svetshandskar vara tillverkade av isolerande material som förhindrar att elektriciteten når användarens hud.

Sammanfattningsvis används svetshandskar för att skydda svetsare och andra yrkesverksamma som arbetar med svetsning från värme, sprut, stänk, skärskador och elektriska risker, samtidigt som de ger en bättre hantering och grepp om svetsutrustning och material.

Skydda dig mot värmen

Här finns tunnare handskar med fingertoppskänsla för TIG svetsning och kraftigare handskar för tung produktionssvetsning och annat smidesarbete. Det finns inga genvägar till att skydda händerna från en 1200°C svetslåga så du kommer behöva riktiga svetshandskar. Vi på skyddsboden levererar prisvärda svetshandskar med hög slitstyrka och god passform från kända varumärken som Gloves Pro, OX-ON, Soft Touch Granberg och Guide.

Vare sig du behöver svetshandskar långa eller svetshandskar dam eller en väldigt tunn och smidig svetshandske så har vi handskar för de flesta svetsjobben på skyddsboden.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Information
Moms visas: