Välkommen till skyddsboden.se

         Jag handlar som

 

Privat Företag

Arbetsskor

Här finner du ett brett utbud av slitstarka, sköna och prisvärda arbetsskor med tåhätta och spiktrampskydd anpassade för de flesta yrkeskategorier.

Dam/Herr

Egenskaper

Snörning

Varumärke

Tåhätta

Spiktrampskydd


Hitta rätt arbetsskor för dina behov: En guide från Skyddsboden

Årligen sker det omkring 35 000 arbetsplatsolyckor i Sverige och en stor del av dem sker när du jobbar med tunga saker som kan falla ner på dina fötter. Rätt arbetsskor är otroligt viktigt. När du köper skor är det viktigt att du tänker på att dina skor ska passa dina arbetsuppgifter men framförallt ska skorna ha rätt certifieringar och självklart leva upp till lagmässiga krav. Vi på skyddsboden har en rad olika arbetssko modeller med olika certifieringar i allt från små storlekar till stora storlekar. Vi har skor från ledande leverantörer som Sievi, Monitor, Reebok, Arbesko, Solid gear.

Vi kan erbjuda ett brett sortiment av arbetsskor som täcker allas behov oavsett vilken yrkeskategori du tillhör då vi har skyddsskor, skyddssandaler, skyddskängor och skyddsstövlar

 

Krav på arbetsskor

På många arbetsplatser är dina fötter utsatta för stora riskfaktorer som t.e.x klämskador, stickskador, vassa föremål, kemikalier och det är därför krav på att bära arbetsskor. Vi på skyddsbodden hjälper dagligen arbetare runt om i Sverige att välja rätt skor och följer löpande utvecklingen på arbetsskor både när det gäller lagar och certifieringar. Många arbetsplatser ställer krav på att arbetsskorna ska vara certifierade med  EN ISO 20345. Det är en skyddsklass framtagen för den europeiska standarden på skor med stålhätta. Det innebär också att arbetsskorna ska följa en rad säkerhetskrav som halksäkra och antistatiska.

Material på arbetsskor

Vi på Skyddsboden har tydligt märkt av på senare år att att efterfrågan på snygga arbetsskor efterfrågats mer och mer och därför valt att också börja jobba med aktörer som Reebok och som alltid har sportiga designer på sina arbetsskor. Även om det vanligaste materialet i skor fortfarande domineras av Narvskinn eller PU-Läder så ser vi efterfrågan av sportiga skor har drivit utvecklingen av andra material hos arbetsskorna som textil och några Sievi skor är även utrustade med Gore-Tex®-foder som gör att du håller dina fötter torra i våta arbetsmiljöer.

Arbetsskor kan indelas i olika klasser beroende på material.

 • Klass I-skor är tillverkade i läder eller textila material.
 • Klass Il-skor är tillverkade i gummi eller polymera material.

Skyddsklasser på arbetsskor

Här hjälper vi dig att reda ut de olika skyddsklasserna som finns på olika arbetsskor. Är du osäker på vilken skyddsklass din arbetsplats har på skorna så kan du alltid rådfråga oss så hjälper vi dig självklart att reda ut vilken skyddsklass som krävs för dig och vilka arbetsskor som skulle passa dig bäst.

Här ser du de olika skyddsklasserna:

 • Säkerhetsklass S1: Skor ställer krav på stötdämpande sula samt antistatiska egenskaper skorna ska ha en stängd hälkappa samt tåhätta och en olje- och bensinresistent sula.

 • Säkerhetsklass S1P: Arbetsskor med denna säkerhetsklass har också tåhätta samt helt hälskydd och stötdämpande sula, skyddsinlägg under hela foten samt bensin, oljeresistent sula och antistatiska egenskaper
 • Säkerhetsklass S2: Skorna har en sula som är stötdämpande, tåhätta, stängd hälskydd samt antistatisk sula, skorna är även mer vattenavisande än de andra skyddsklasserna mer motståndskraftiga mot bensin och olja. Arbetsskor med denna skyddsklass står även emot vatten upp till runt 1 timme.

 • Säkerhetsklass S3: Arbetsskor med denna säkerhetsklass har också tåhätta, skyddsinlägg under hela foten, stängt hälskydd, stötdämpande sula, yttermaterialet är vattenavisande, antistatiska egenskaper och är bensin- oljeresistenta och har det bästa skyddet av alla skyddsklasser.
 • Säkerhetsklass S4: Skor med halkskyddande sula, tåhätta, Olje- bensinresistent sula, antistatiska, energieupptagningsförmåga i hälen och vatentätthet.

 • Säkerhetsklass S5: Arbetsskor halkskyddande sula, tåhätta, skyddsinlägg under hela foten, Olje- bensinresistent sula, antistatiska egenskaper, energieupptagningsförmåga i hälen, vattentäthet och profilerad  slitsula.

Viktiga funktioner och egenskaper på dina arbetsskor

Långa arbetsdagar kräver arbetsskor med bra dämpning och god komfort så du slipper värk i fötter, knän eller rygg. Hos Skyddsboden hittar du skor som har en rad funktioner för att göra dina arbetsdagar så bekväma som möjligt och du skall kunna jobba en hel dag utan att bli besvärad av dina arbetsskor.

Här ser du en översikt på funktioner som skulle kunna passa dig:

 • Boa® Fit System: Boa® har över 20 miljoner produkter över hela världen, och det omtyckta patenterade Boa® Fit System har bidragit till att utvecklingen på arbetsskor har stigit. Med en mycket enkel knappvridning får du en skön passform snabbt och enkelt istället för klassiska skosnören

 • Gore-Tex®: Behöver du garanterat vattentäta Skor. Ja då ska du välja skor med Gore-Tex och du kommer garanterat ha torra fötter hela arbetsdagen. Hemligheten med Gore-tex är ett extremt tunt membran med otroliga egenskaper som vattenmolekylerna ej kan tränga igenom.

 • ESD-godkända arbetsskor: Skyddar dig mot så kallad statisk elektricitet

 • Värmebeständiga HRO arbetsskor: Skyddar fötterna mot hög värme upp till ett visst antal grader.

 • Oljebeständig yttersula-ORO arbetsskor: Utrustade med en oljebeständig yttersula. Sulan är även resistenta mot vissa kemikalier och oljor.

 • Skor med bra dämpning är viktigt så du skyddar knän, rygg och nacke

Vanliga frågor om arbetsskor

1. Vilka är de viktigaste faktorerna att överväga när man väljer arbetsskor?

När du väljer arbetsskor är det viktigt att ta hänsyn till en rad faktorer, inklusive säkerhetskrav på din arbetsplats, typ av arbetsuppgifter du utför, komfort, passform och material. Genom att välja skor som uppfyller dina specifika behov och krav på din arbetsplats kan du säkerställa både säkerhet och komfort under arbetsdagen. Om du är osäker kring säkerhetskraven på din arbetsplats skall du alltid kontakta den ansvarige.

2. Vilka certifieringar och standarder bör jag leta efter när jag köper arbetsskor?

När du köper arbetsskor är det väldigt viktigt att se till att de uppfyller relevanta certifieringar och standarder för just din bransch och arbetsplats. Vanliga certifieringar inkluderar EN ISO 20345 för skyddsskor med stålhätta och EN ISO 20347 för skyddsskor utan stålhätta. Genom att välja skor som är certifierade enligt dessa standarder kan du vara säker på att de uppfyller kraven för säkerhet och kvalitet.

3. Hur ni arbetsskor med bred eller extra bred läst?

Att välja rätt storlek på dina arbetsskor är avgörande för att din komfort och att du kan arbeta långa dagar utan att få ont i fötterna. Har du bredare fötter har vi modeller med bred och extra bred läst. Under produktbeskrivningarna på alla våra skor finns det en beskrivning om skon har vanlig, bred eller extra bred läst.

4. Vilka är de vanligaste materialen som används i arbetsskor?

Arbetsskor tillverkas vanligtvis av en rad olika material, inklusive läder, textil, PU-läder och gummi. Valet av material beror ofta på arbetsmiljön och kraven för skorna. Till exempel kan skor som används i fuktiga eller våta miljöer vara tillverkade av vattentäta material som Gore-Tex® för att hålla fötterna torra och bekväma. Det blir även allt mer vanligt att skorna görs på återvunna material som petflaskor etc.

5. Hur kan jag underhålla och sköta om mina arbetsskor för att förlänga deras livslängd?

Att sköta om dina arbetsskor är viktigt för att förlänga deras livslängd och bibehålla deras prestanda och komfort. Vi rekommenderar att du regelbundet rengör dina skor med lämpliga rengöringsprodukter och att du låter dem torka ordentligt efter användning. Är dina skor tillverkade av läder rekomender vi att du smörjer in dom regelbundet med skofett. Det är också viktigt att kontrollera skorna regelbundet för eventuella skador eller slitage och ersätta dem vid behov. För att behålla fullt  skydd samt korrekt dämpning för att skydda knän, nacke och rygg rekommenderar vi byta ut skorna efter ca 1 år.

6. Kan jag tvätta mina arbetsskor i tvättmaskin?

Att tvätta arbetsskor i tvättmaskin kan vara lockande, men det kan faktiskt skada skorna och minska deras livslängd. Tvättprocessen kan torka ut och krympa materialet på skorna samt förlora skyddsegenskaperna. Men det betyder inte att du inte kan rengöra och fräscha upp dina arbetsskor på ett säkert sätt. Använd en mjuk trasa fuktad med vatten och tvål för att rengöra utsidan av dina arbetsskor. Undvik starka kemikalier som aceton, eftersom de kan skada materialet. Använd en gammal tandborste för att komma åt svåråtkomliga områden vid sulkanten. Detta kommer att hjälpa till att avlägsna smuts och fläckar effektivt.

7. Vilken typ av iläggssulor finns tillgängliga för arbetsskor och hur kan de hjälpa?

Iläggssulor är ett utmärkt sätt att anpassa dina arbetsskor för att möta dina specifika behov och förbättra komforten och stödet under arbetsdagen. Det finns flera olika typer av iläggssulor tillgängliga, inklusive:

 • Iläggssulor för hög hålfot: Dessa iläggssulor är utformade för att ge extra stöd och avlastning för personer med hög hålfot. De hjälper till att fördela trycket jämnt över foten och kan minska risken för smärta och trötthet.

 • Iläggssulor för extra hög hålfot: För personer med extra hög hålfot kan speciellt utformade iläggssulor vara avgörande för att ge tillräckligt stöd och avlastning. Dessa iläggssulor är vanligtvis tillverkade av material med extra stötdämpande egenskaper och kan hjälpa till att minska belastningen på foten under långa arbetspass.

 • Iläggssulor för neutral hålfot: Även om du har en neutral hålfot kan iläggssulor vara användbara för att förbättra komforten och stödet i dina arbetsskor. Dessa iläggssulor är utformade för att ge en balanserad fördelning av trycket över hela foten och kan bidra till att minska risken för skador och obehag.

Vi hoppas att denna guide kan hjälpa dig att orientera dig rätt på sidan och att du hittar de bästa arbetsskorna som passar just dig. Skulle du ha några frågor eller funderingar så ska du inte tveka att höra av dig så hjälper vi på Skyddsboden dig.

 

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Information
Moms visas: