Välkommen till skyddsboden.se

         Jag handlar som

 

Privat Företag
 •  Kundtjänst 0950-40 24 16
 •  Leverans 2-6 arbetsdagar

Arbetsskor

Här finner du ett stort utbud av slitstarka och prisvärda arbetsskor med tåhätta och spiktrampskydd för de flesta yrkeskategorier och i olika skyddsklasser.

Dam/Herr

Egenskaper

Snörning

Varumärke

Tåhätta

Spiktrampskydd


Välj rätt skydd för rätt yrke

Årligen sker det omkring 35 000 arbetsplatsolyckor i Sverige och en stor del av dem sker när du jobbar med tunga saker som kan falla ner på dina fötter. Rätt arbetsskor är otroligt viktigt. När du köper arbetsskor är det viktigt att du tänker på att dina arbetsskor ska passa dina arbetsuppgifter men framförallt ska skorna ha rätt certifieringar och självklart leva upp till lagmässiga krav. Vi på skyddsboden har en rad olika arbetssko modeller med olika certifieringar i allt från små storlekar till stora storlekar. Vi har arbetsskor från ledande leverantörer som Sievi skor, Monitor, Reebok, Puma, Base, Cofra, Albatros, Arbesko, Solid gear, Sixton peak och Perf

Vi kan erbjuda ett brett sortiment av arbetsskor som täcker allas behov oavsett vilken yrkeskategori du tillhör då vi har skyddsskor, skyddssandaler, skyddskängor och skyddsstövlar

 

Krav på arbetsskor

På många arbetsplatser är dina fötter utsatta för stora riskfaktorer som t.e.x klämskador, stickskador, vassa föremål, kemikalier och det är därför krav på att bära arbetsskor. Vi på skyddsbodden hjälper dagligen arbetare runt om i Sverige att välja rätt arbetsskor och följer löpande utvecklingen på arbetsskor både när det gäller lagar och certifieringar. Många arbetsplatser ställer krav på att arbetsskor ska vara certifierade med  EN ISO 20345. Det är en skyddsklass framtagen för den europeiska standarden på arbetsskor med stålhätta. Det innebär också att arbetsskorna ska följa en rad säkerhetskrav som halksäkra och antistatiska.

Material på arbetsskor

Vi på Skyddsboden har tydligt märkt av på senare år att att efterfrågan på snygga arbetsskor efterfrågats mer och mer och därför valt att också börja jobba med aktörer som Reebok och Puma som alltid har sportiga designer på sina arbetsskor. Även om det vanligaste materialet i arbetsskor fortfarande domineras av Narvskinn eller PU-Läder så ser vi efterfrågan av sportiga arbetsskor har drivit utvecklingen av andra material på arbetsskorna som textil och några Sievi arbetsskor är även utrustade med Gore-Tex®-foder som gör att du håller dina fötter torra i våta arbetsmiljöer.

Arbetsskor kan indelas i olika klasser beroende på material.

 • Klass I-skor är tillverkade i läder eller textila material.
 • Klass Il-skor är tillverkade i gummi eller polymera material.
Skyddsklasser på arbetsskor

Här hjälper vi dig att reda ut de olika skyddsklasserna som finns på olika arbetsskor. Är du osäker på vilken skyddsklass din arbetsplats har på arbetsskorna så kan du alltid rådfråga oss så hjälper vi dig självklart att reda ut vilken skyddsklass som krävs för dig och vilka arbetsskor som skulle passa dig bäst.

Här ser du de olika skyddsklasserna:

 • Säkerhetsklass S1: Arbetsskor ställer krav på stötdämpande sula samt antistatiska egenskaper skorna ska ha en stängd hälkappa samt tåhätta och en olje- och bensinresistent sula.
 • Säkerhetsklass S1P: Arbetsskor med denna säkerhetsklass har också tåhätta samt helt hälskydd och stötdämpande sula, skyddsinlägg under hela foten samt bensin, oljeresistent sula och antistatiska egenskaper
 • Säkerhetsklass S2: Arbetsskorna har en sula som är stötdämpande, tåhätta, stängd hälskydd samt antistatisk sula, skorna är även mer vattenavisande än de andra skyddsklasserna mer motståndskraftiga mot bensin och olja. Arbetsskor med denna skyddsklass står även emot vatten upp till runt 1 timme.
 • Säkerhetsklass S3: Arbetsskor med denna säkerhetsklass har också tåhätta, skyddsinlägg under hela foten, stängt hälskydd, stötdämpande sula, yttermaterialet är vattenavisande, antistatiska egenskaper och är bensin- oljeresistenta och har det bästa skyddet av alla skyddsklasser.
 • Säkerhetsklass S4: Arbetsskor med halkskyddande sula, tåhätta, Olje- bensinresistent sula, antistatiska, energieupptagningsförmåga i hälen och vatentätthet.
 • Säkerhetsklass S5: Arbetsskor halkskyddande sula, tåhätta, skyddsinlägg under hela foten, Olje- bensinresistent sula, antistatiska egenskaper, energieupptagningsförmåga i hälen, vattentäthet och profilerad  slitsula.
Viktiga funktioner och egenskaper på dina arbetsskor

Långa arbetsdagar kräver arbetsskor med bra dämpning och god komfort så du slipper värk i fötter, knän eller rygg. Hos Skyddsboden hittar du arbetsskor som har en rad funktioner för att göra dina arbetsdagar så bekväma som möjligt och du skall kunna jobba en hel dag utan att bli besvärad av dina arbetsskor.

Här ser du en översikt på funktioner som skulle kunna passa dig:

 • Boa® Fit System: Boa® har över 20 miljoner produkter över hela världen, och det omtyckta patenterade Boa® Fit System har bidragit till att utvecklingen på arbetsskor har stigit. Med en mycket enkel knappvridning får du en skön passform snabbt och enkelt istället för klassiska skosnören
 • Gore-Tex®: Behöver du garanterat vattentäta arbetsskor. Ja då ska du välja arbetsskor med Gore-Tex och du kommer garanterat ha torra fötter hela arbetsdagen. Hemligheten med Gore-tex är ett extremt tunt membran med otroliga egenskaper som vattenmolekylerna ej kan tränga igenom.
 • ESD-godkända arbetsskor: Skyddar dig mot så kallad statisk elektricitet
 • Värmebeständiga HRO arbetsskor: Skyddar fötterna mot hög värme upp till ett visst antal grader.
 • Oljebeständig yttersula-ORO arbetsskor: Utrustade med en oljebeständig yttersula. Sulan är även resistenta mot vissa kemikalier och oljor.
 • Arbetsskor med bra dämpning är viktigt så du skyddar knän, rygg och nacke

Vi hoppas att denna guide kan hjälpa dig att orientera dig rätt på sidan och att du hittar de bästa arbetsskorna som passar just dig. Skulle du ha några frågor eller funderingar så ska du inte tveka att höra av dig så hjälper vi på Skyddsboden dig.

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Information
Moms visas: