Välkommen till skyddsboden.se

               Jag handlar som

 

Privat Företag
  •  Kundtjänst 0950-40 24 16
  • Enhetsfrakt 88 kr (ink moms)
  • Fri frakt vid köp över 2500 kr (ink moms)
  •  Leverans 2-6 arbetsdagar

Varselkläder

Hos Skyddsboden hittar du ofodrade varselkläder för arbete under den varma årstiden såväl som fodrade varselkläder för kalla, blöta höst och vinterdagar.

Dam/Herr

EN ISO 20471 Varselklasser

Egenskaper

Varumärke

Populära produkter i underkategorierna


Varselklassade arbetskläder

Reglerna för varselkläder gäller på varje arbetsplats där det finns någon form av trafik, vägar, hamnar, byggplatser, gruvor med mera. Arbetsgivaren har enligt arbetsmiljölagen skyldighet att tillhandahålla den personliga skyddsutrustning som krävs. Oftast är det arbetsgivaren/uppdragsgivaren som bestämmer vilken EN 471 klass som skall bäras på respektive arbetsplats.

Enligt vägverkets regler skall personer som utför vägarbete bära varselklädsel som uppfyller EN ISO 20471 klass 3. Färgen i materialet skall vara gul och/eller orange.

Ofodrade varselkläder

Hos Skyddsboden hittar du ett brett sortiment av ofodrade varselkläder. Vi samarbetar med Sveriges ledande leverantörer av arbets- och skyddskläder för att du som kund skall kunna känna dig trygg med att kläderna är godkända enligt gällande miljökrav och testade för våra svenska krav på slitstyrka och funktionalitet.

Fodrade varselkläder

Du hittar även ett brett urval av vinterfodrade varselkläder. Produkterna är av leverantörerna utvecklade och testade för södra Sveriges mildare vintrar till norrlands ibland arktiska miljöer.

Flamhämmande varselkläder

För arbete i högriskområden har vi varselkläder EN ISO certifierade för skydd mot både hetta, flamma och ljusbåge.

Vind- och vattentäta varselkläder

Våra vind- och vattentäta varselkläder är EN ISO 343 certifierade för skydd mot vattengenomträngning.

EN ISO Certifiering

Vi har varselkläder för årets alla årstider och de flesta arbetsmiljöerna. Våra varselkläder är certifierade enligt EN ISO 20471 klass 1-3.

  • EN471 Klass 1

Är den klass som ger lägsta skydd. Den totala fluorescerande ytan skall vara minst 0,14 m2 och reflexytan 0,10 m2 . Kläder med varselklass 1 kan användas om man bara har liten kontakt med enstaka fordon och/eller långsam trafik.

  • EN471 Klass 2

    Ger ett väsentligt bättre skydd än klass 1, speciellt i dagsljus, skymning och dimma. Den totala fluoresceran-de ytan skall vara minst 0,50 m2 och reflexytan 0,13 m2. Klass 2 är oftast aktuell i exempelvis hamnar, vid järn-vägar, byggarbetsplatser, parkeringsplatser, skallgång, i lastfordon och på andra områden där man inte kräver klass 3.

  • EN471 Klass 3

Ger maximalt skydd. Den totala fluorescerande ytan skall vara minst 0,80 m2 och reflexytan 0,20m2. Aktuell i närhet av snabb trafik.

Varselkläder för de flesta yrkeskategorier

Skyddsbodens varselkläder är utvecklade och anpassade för de flesta yrkeskategorier. Vi har även varselplagg som fungerar lika bra på arbetet som på fritiden.


 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Information
Moms visas: