Välkommen till skyddsboden.se

         Jag handlar som

 

Privat Företag
  •  Kundtjänst 0950-40 24 16
  •  Leverans 2-6 arbetsdagar

Fallskyddsblock

Ett fallskyddsblock fungerar på samma sätt som ett modernt bilbälte. Om man rör sig i lugn takt så matar blocket ut linan tills man når blockets maximala räckvidd. Om man däremot gör en hastig rörelse eller faller så låser blocket matningen omedelbart. Hos oss hittar du fallskyddsblock med band eller vajer i varierande längder.


 

Egenskaper

Varumärke


Viktigt att tänka på vid val av fallskyddsblock

Det viktigaste att tänka på när man väljer ett fallskyddsblock är att det är anpassat för både det arbete som skall utföras och de förhållanden som arbetet skall utföras i.

  • Rätt utrustning för arbetet: Se till att välja det fallskyddsblock som är lämpligt för den specifika typen av arbete du utför och de förhållanden du arbetar under. Olika arbetsplatser och situationer kan kräva olika typer av fallskyddsutrustning.

  • Inspektion av utrustningen: Innan användning är det viktigt att inspektera fallskyddsblocket och dess komponenter noggrant för att säkerställa att det är i gott skick och fungerar korrekt. Kontrollera att det inte finns några synliga skador eller fel på utrustningen.

  • Korrekt installation: Följ tillverkarens instruktioner för korrekt installation av fallskyddsblocket. Se till att det är ordentligt fastsatt på en stabil och säker ankarpunkt som är konstruerad för att hålla den belastning som kan uppstå vid ett fall.

  • Korrekt användning: Använd fallskyddsblocket på rätt sätt enligt tillverkarens rekommendationer och utbildning. Se till att det är korrekt anslutet till din personliga fallskyddsutrustning och att det är fritt från hinder som kan hindra dess funktion.

  • Övning och utbildning: Se till att du och alla som använder fallskyddsblocket har fått tillräcklig utbildning och övning i dess korrekta användning och hantering. Förstå hur man använder det på ett säkert sätt och vad man ska göra i händelse av en nödsituation.

  • Regelbunden inspektion och underhåll: Utför regelbundna inspektioner och underhåll av fallskyddsblocket för att säkerställa att det fortsätter att fungera korrekt och säkert över tiden. Byt ut utrustningen om det uppstår skador eller tecken på slitage.

  • Riskbedömning och planering: Innan arbete påbörjas bör en noggrann riskbedömning utföras för att identifiera eventuella fallrisker och utveckla en plan för att hantera dem på ett säkert sätt. Fallskyddsblocket bör vara en del av denna planering och användas där det behövs för att minska risken för fallskador.

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Information
Moms visas: