Välkommen till skyddsboden.se

         Jag handlar som

 

Privat Företag
  •  Kundtjänst 0950-40 24 16
  •  Leverans 2-6 arbetsdagar

Skärskyddshandskar

Här finner du ett brett utbud av vinterfodrade och ofodrade skärskyddshandskar och nålstickshandskar i olika skärskyddsklasser.

Egenskaper

Varumärke


Skydda din händer med en skärskyddshandske

Skärskyddshandskar är speciellt framtagna för arbete med vassa föremål där risken för skär och stickskador är hög. Vi på skyddsboden har skärsäkra handskar för de flesta yrken. Vare sig du behöver tunnare handskar skärskydd B eller skärskydd C så finns det hos oss eller om du behöver en lite grövre skärskyddshandske D. Vi har skärskyddshandskar klass B, C och D från kända varumärken som Guide, Glovespro, Maxiflex, OX-On och Granberg.

 

Välj rätt skärskydd

Att välja rätt skärskydd är viktigt då det kommer till vilka handskar du ska välja. Handskarna ska sitta bra samtidigt som de ska skydda mot vassa kanter och knivblad vilket kan vara en utmaning. Vi på skyddsboden följer alltid utvecklingen noga när det kommer till skärskyddshandskar.

 

Skydd mot mekaniska risker

Skärskyddshandskar klassificeras inom EN ISO klassificeringen EN 388:2003 och den senaste klassificeringen EN388:2016 Båda är giltiga som underlag för certifiering av arbetshandskar mot mekaniska risker. De är standard som tillämpas på arbetshandskar avseende fysisk och mekanisk påverkan orsakad av nötning, genomskärning, rivhållfasthet och punktering.

På EN klassificerade skärskyddshandskar finns ett piktogram som tydligt anger vilken skyddsnivå handsken har.

 

EN 388:2003: Skyddet mot de olika typerna av påverkan visas i ett piktogram med fyra siffror där 1 är det lägsta och 5 det högsta.

Piktogram EN ISO klassificering för skärskyddshandskart

A = Nötningsmotstånd

  • Baserat på antal cykler som behövs för att nöta hål i en handske. Provbitar klipps ut från handskens ovansida och gnuggas mot ett standardsandpapper under ett konstant standardtryck. Antalet cykler mäts när ett hål uppstår i någon av provbitarna.

B = Skärmotstånd

  • Baserat på antal cykler som krävs för att skära igenom en provbit från ovansidan på en handske med en motroterande cirkelklinga.

C = Rivmotstånd

  • Den kraft som krävs för att riva sönder provbiten.

D = Punkteringsmostånd

  • Baserat på den kraft som krävs för att penetrera provbiten med en specificerad nål. Detta utgör ingen indikation på beständigheten mot föremål med tunn spets, t.ex. en injektionsnål.

 

EN 388:2016: Skyddet mot de olika typerna av påverkan visas i ett piktogram med fyra siffror där 1 är det lägsta och 4 det högsta. Skärskyddet klassificeras här i en skala A till F.

Piktogram EN ISI 388:2016

 

 

 

 

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Information
Moms visas: