Välkommen till skyddsboden.se

         Jag handlar som

 

Privat Företag
  •  Kundtjänst 0950-40 24 16
  •  Leverans 2-6 arbetsdagar

Huvudskydd

På arbetsplatser där det finns risk för skador från fallande föremål, slag mot huvudet, stark värme etc är det viktigt att en anpassad och godkänd skyddshjälm används.

Egenskaper

Varumärke


Det finns många olika typer av huvudskydd

  • Huvudskydd mot mekanisk påverkan: Arbeta eller vistas där det finns risk för huvudskador på grund av fall eller stötar (mekaniska orsaker). Exempel är arbete i gruvor, tunnlar och annat bergsarbete, arbete i trånga utrymmen, bygg- och anläggningsarbeten, skogsbruk, lastnings- och lossningsarbeten, arbete inom varvsindustrin, tung industri etc. Observera att skyddshjälmar för industrin ska skydda mot fall och föremål.
  • Huvudskydd mot extrem värme: Arbete där det finns risk för att utsättas för extrem värme tex arbete i smältverk och gjuterier.
  • Huvudskydd vid låga temperaturer: Arbete där det finns risk för köldskador.
  • Huvudskydd mot elektrisk ström: Arbete där det finns risk för huvudskador på grund av kontakt med ledande, oisolerade ledningar och kablar i samband med farliga spänningar.
  • Huvudskydd mot ljusbågar: Om det finns risk för detta finns paket som innehåller hjälm, hörselskydd och visir som är speciellt godkända mot ljusbågar.

Standarder för huvudskydd

EN 397:2012 Industrihjälmar

EN 397 anger både fysiska krav och funktionskrav. Fysiska krav avser bland annat material, konstruktion och storlek. Funktionskrav avser bland annat stötupptagningsförmåga, sidostyvhet och skydd mot genomträngning av vassa föremål. Hakbandet löses ut vid 15-25 kg. Detta för att skyddshjälmen inte ska orsaka att man stryps eller skadas vid fall då den kan fastna. I de flesta fall rekommenderar man skyddshjälm enligt EN397 för arbete på hög höjd.

EN 812 Stötskyddsmössor

EN 812 anger vilka tester en stötskyddsmössa ska genomgå och klara. Dessa liknar i stort de tester som en skyddshjälm genomgår. EN 397 anger både fysiska krav och funktionskrav. Fysiska krav avser bland annat material, konstruktion och storlek. Funktionskrav avser bland annat stötupptagningsförmåga, sidostyvhet och skydd mot genomträngning av vassa föremål.

EN 50365 klass 0

Elektriskt isolerade hjälmar för användning i lågspänningsanläggningar.

EN 12492:2012

Hakbandet på hjälmar som är certifierade enligt EN12492 utlöser först vid ett tryck på minst 50 kg. Hjälmen sitter alltså kvar vid fall och lämpar sig i miljöer som bergsklättring för att skydda mot t.ex. fallande stenar.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Information
Moms visas: