Välkommen till skyddsboden.se

         Jag handlar som

 

Privat Företag
 •  Kundtjänst 0950-40 24 16
 •  Leverans 2-6 arbetsdagar

Fallskydd

Fallskydd

Hos Skyddsboden hittar du kompletta fallskyddspaket eller individuella fallskyddsselar, linor, fallblock och ankarpunkter så du kan sätta ihop ett eget anpassat fallskyddspaket eller byta ut delar som ej längre är godkända att användas.

  Egenskaper

  Varumärke

  Storlek fallskyddsselar


  Ett komplett fallskydd består av:

  • En säker förankringspunkt
  • En fallskyddssele
  • En falldämpare med livlina med glidlås eller med ett fallskyddsblock

  Regler för fallskydd

  Enligt Arbetsmiljölagen skall arbetsgivaren tillhandahålla fallskydd vid arbete över två meter. Arbetstagaren är i sin tur skyldig att följa arbetsgivarens instruktioner.

  Fallskyddsutrustning skall enligt lag underhållas väl och genomgå besikting var 12:e månad av behörig person.

  Därför är fallskyddet en viktig del av arbete på hög höjd:

  Fallskydd används främst för att minimera risken för fallolyckor och skydda arbetare som utför arbete på höga platser eller i höjder:

  • Säkerhet: Fallskydd är en central del av arbetsplatsens säkerhetsåtgärder för att förhindra allvarliga skador eller dödsfall till följd av fall från höga platser. Genom att använda fallskyddssystem minskas risken för allvarliga personskador om en arbetare skulle tappa balansen eller halka.

  • Föreskrifter och lagkrav: Lagar och regleringar kräver ofta användning av fallskydd vid arbete på höjder eller platser där risken för fall föreligger. Dessa föreskrifter är avsedda att säkerställa arbetstagarnas säkerhet och hälsa.

  • Försäkringskrav: Många företag och arbetsplatser kan kräva användning av fallskydd som en del av sina försäkringskrav. Genom att implementera fallskyddssystem kan arbetsgivare minska risken för olyckor och därigenom möjliga försäkringskostnader.

  • Arbetsplatsens riskbedömning: Riskbedömningar på arbetsplatser där det finns en potential för fall fastställer ofta behovet av fallskydd. Det är viktigt att identifiera och adressera risker för fall och vidta åtgärder för att minimera dem.

  • Förbättrar produktiviteten: Genom att arbetstagare känner sig säkrare och skyddade när de utför arbete på höga platser med hjälp av fallskydd kan de fokusera mer på sina uppgifter och därigenom öka produktiviteten.

  Fallskydd för att skydda arbetstagare från fallolyckor, i enlighet med lagkrav och föreskrifter, för att uppfylla försäkringskrav, för att utföra riskbedömningar och för att förbättra produktiviteten på arbetsplatsen. Det är en viktig del av säkerhetsåtgärderna inom många industrier och arbetsmiljöer där höjdarbete är vanligt förekommande.

   

   

  Produkten har blivit tillagd i varukorgen

  Gå till kassanFortsätt handla
  Produkter
  Handla
  Information
  Moms visas: