Välkommen till skyddsboden.se

         Jag handlar som

 

Privat Företag

Skyddsskor & stålhätta skor

Här finner du ett brett sortiment av olika skyddsskor / stålhätta-skor med modeller från Sveriges ledande märken. 

Skyddsskor och skor med hätta, som även kallas för stålhätteskor, är ett måste när du jobbar inom yrken där det finns risk för föremål eller skadliga ämnen som kan skada dina fötter.

Dam/Herr

Egenskaper

Snörning

Varumärke

Tåhätta

Spiktrampskydd


Skydda dina fötter med skyddsskor

Vi på Skyddsboden levererar skyddsskor till yrken som hantverkare, industrier, mekaniker och maskinförare då vi har en lång erfarenhet av skyddsskor så vet vi vilka skor som uppfyller de lagmässiga krav som krävs på din arbetsplats. Skyddsboden.se kan leverera lätta skyddsskor från en rad av de kändaste märkena som Sievi, Arbesko, Solid gear, Reebok, Puma, Albatros, Sixton peak, Perf, cofra.

 

Skor med hättor, stålhätteskor

Vi på skyddsboden har ett brett sortiment av både stålhätta-skor och skor med andra hättor som aluminiumhätta, plasttåhätta och Komposithätta.

Stålhätta skor har sedan runt 1940-talet varit ett självklart val vid tillverkning av skor. Fördelarna med stålhätta skor kan man säga är att stålets styrka gör det möjligt att tillverka hättan av ett tunnt stål vilket gör att den då inkräktar mindre på skons innermått.

Stålhätta-skor står också emot värme väldigt bra.

Vi på skyddsboden har både lite lättare stålhätteskor som lämpar sig för yrken där slitaget ej är så stort och vi har även kraftigare stålhätta skor som passar  bättre till svetsaren eller asfaltsläggaren etc.

Skyddsboden.se levererar stålhätta-skor från kända varumärken som Sievi, Monitor, Puma, Cofra, Reebok, Sixton, Terra, Base Albatros och Perf

Säkerhetsklass på skor med hätta

SB-Baskrav skor med tåskydd

Många arbetsplatser ställer  krav på certifieringen av dina skor.

Stålhätta skor är certifierade med EN ISO 20345 som är den europeiska standarden för skor med stålhätta. Skor som är märkta med (S) har en tåhätta som vid provningen ska tåla ett anslag på 200 J samt ett tryck på 15 kN. Lätta skor märkta med ett "P" är försedda med skyddståhätta som vid test ska tåla ett anslag på 100 J samt ett tryck på 10 kN. Yrkesskor som ofta används inom vården, läkemedelsindustrin, kökspersonal etc är märkta med "O"  saknar hätta men uppfyller baskraven som omfattar inom kategorierna hättaskor.

  • S1- Skorna har tåhätta, Stötdämpande och även antistatiska
  • S1P-Skorna har tåhätta, har skyddsinlägg,antistatiska och är stötdämpande
  • S2-Skorna har tåhätta, är vattentäta, stötdämpande och antistatiska
  • S3-Skorna har tåhätta, skyddsinlägg, stötdämpande samt vattentäta

Material på skyddshättor

Stålhätta skor är fortfarande ledande när det kommer till skor med hätta. Men efterfrågan av lätta skor har drivit utvecklingen av andra material till hättor som tex aluminium. Fördelarna med aluminiumtåhätta är den låga vikten som gör att skorna med aluminiumhätta väger ca 50 gram mindre än stålhätta skor.

Även aluminiumhätta påverkas inte av yttre omständigheter som värme eller kylan. En allt vanligare lösning vi ser på hättan på dagens skor är skor med komposithätta. komposittåhätta är av olika delmatrial med olika egenskaper.

Kompositplast är en lätt skyddståhätta av epoxyhartz, skumplast och kolfiber. Fördelarna med komposittåhätta kan man säga är följande. De är mycket lätta, komposittåhättor leder ej elektricitet och är icke magnetiska.

Titta runt i lugn och ro och du kommer garanterat hitta de bästa stålhätta-skor som passar dina fötter och din yrkeskategori och har du några frågor ska du inte tveka att höra av dig till oss

 

Egenskaper hos våra skyddsskor

Skyddsboden.se levererar alla typer av skyddsskor då vi har allt ifrån lätta skyddsskor med sportig design, skyddsskor sneakers och snygga skyddsskor.

 

Ibland kan det vara svårt att välja vilka funktioner och skydd man behöver på sina skor så här nedan listar vi olika funktioner på skyddsskor / stålhätta-skor.

 

Oljebeständig sula

Skor med oljebeständig skosula är skyddsskor som tål olika kemikalier och olja där sulan är EN ISO 20345:2011-standardens krav.

 

 

Värmebeständig sula

Skyddsskor med värmebeständig sula lämpar sig för användning under mycket varma förhållanden. Skorna ska då tåla temperaturer upp till hela 300 °C.

 

Mettalfria skyddsskor

Metallfria skor är som det låter att inga metalldelar har använts och det gör skorna mycket lätta samt metalldetektorer reagerar inte på dem.

 

GORE-TEX

Ett fodermaterial som gör dina skyddsskor garanterat vattentäta men samtidigt låter fötterna andas. Detta är ett måste om du jobbar i fuktiga eller blöta miljöer.

 

ESD

ESD är en sulkonstruktion som kontrollerat leder bort statistik elektricitet från kroppen. Detta ger ett bra skydd samt att man undviker att känsliga elektroniska apparater tar skada.

 

Boa Fit system

BOA Fit system är en unik konstruktion som består av en justerbar knapp där du snabbt drar åt för att få en exakt passform. Detta gör att du mycket snabbt kan ta av eller på dina skyddsskor.

 

 

       

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Information
Moms visas: