Välkommen till skyddsboden.se

         Jag handlar som

 

Privat Företag

Skyddsskor & Stålhätta skor

Här finner du ett brett sortiment av olika skyddsskor / stålhätta-skor med modeller från Sveriges ledande märken. 

Skyddsskor och skor med hätta, som även kallas för stålhätteskor, är ett måste när du jobbar inom yrken där det finns risk för föremål eller skadliga ämnen som kan skada dina fötter.

Dam/Herr

Egenskaper

Snörning

Varumärke

Tåhätta

Spiktrampskydd


Lång historia av skor med stålhätta

Historien om skor med en skyddande tåhätta av stål går ända tillbaka till slutet av 1800-talet. Under 1930-talet blev skor med en skyddande hätta och ett spiktrampskydd av stål allt vanligare i industrier där risker fanns för klämskador och skador från fallande föremål.

Stålhätta skor synonymt med skyddsskor

Under lång tid har man använt ordet stålhätta skor synonymt med skyddsskor i bred bemärkelse. Även idag så används order stålhätta skor när man pratar om skyddsskor i största allmänhet.

Nya lätta och starka material

Ny tillverkningsteknik och uppkomsten av nya material har förändrat marknaden för skyddsskor de senast 20-30 åren. Från att ha varit tunga och klumpiga skor tillverkas idag moderna skyddsskor med skyddshättor och spiktrampskydd i en mängd olika material som både gör dem lättare och bekvämare att använda.

Vanliga material i hättan och spiktrampskyddet idag

  • Stål
  • Aluminium
  • Kompositmaterial
  • Glasfiber
  • ATP textil (Anti Puncture Textile)

Inom tung industri och på krävande byggarbetsplatser är fortfarande skor i tjockare material med stål- eller aluminiumhätta och ett spiktrampskydd i stål den vanligaste skyddsskon. Inom lättare tillverkning, butik och lagerarbete där skyddskravet inte är lika högt blir skyddsskor i tunnare textilmaterial med hätta och spiktrampskydd i glasfiber eller kompositmaterial allt vanligare.

Från grova skyddsskor till mjuka sportiga sneakers

Idag finns det ett stort utbud av skyddsskor anpassade för olika arbetsmiljöer att välja på. Från kraftiga skyddsskor i läder med stålhätta och spiktrampskydd i stål till lätta sportiga metallfria skydds sneakers med bra dämpning  i textil med hätta och spiktrampskydd i kompositmaterial.

Skyddsskor i både dam- och herrstorlekar

Den demografiska förändringen av arbetsmarknaden där kvinnor tar mer plats i tidigare mansdominerade yrken inom tung industri, bygg och transport har gjort att tillverkarna av skyddsskor har breddat sitt sortiment. Idag tillverkas de flesta skomodeller i storlekar som passar både damer och herrar. Vissa skor är även speciellt utvecklade för att passa damer då de har en smalare dam läst.

EN ISO 20345 certifiering

Skyddsskor certifieras av EN ISO 20345 standarden. Har man EN ISO 20345 certifierade skor så vet man att de är testade av ett godkänt testinstitut för att stå emot en mängd risker som kan förekomma på en arbetsplats som tex skydd mot fallande föremål, klämskador, vassa eller spetsiga föremål, värme, kyla eller varma substanser mm.

Olika skyddsklasser

Skyddsskor delas in i olika skyddsklasser som talar om vilket skydd man kan förvänta sig av dem. Det finns en mängd symboler och beteckningar för skyddsskor som talar om egenskaper och skyddsnivå. Nedan listar vi de viktigaste ur skyddssynpunkt.

SB

Hätta som tål 200 joule

Oljebeständig sula

S1

Hätta som tål 200 Joule

Antistatiska egenskaper

Energiupptagning i klacken

Oljebeständig slitsula

S2

Hätta som tål 200 Joule

Antistatiska egenskaper

Energiupptagning i klacken

Vattentåligt ovandelsmaterial

Oljebeständig slitsula

S3

Hätta som tål 200 Joule

Antistatiska egenskaper

Energiupptagning i klacken

Vattentåligt ovandelsmaterial

Spiktrampskydd

Mönstrad sula

Oljebeständig slitsula

S4

Hätta som tål 200 Joule

Antistatiska egenskaper

Energiupptagning i klacken

S5

Hätta som tål 200 Joule

Antistatiska egenskaper

Energiupptagning i klacken

Spiktrampskydd

Mönstrad sula

Att tänka på när man väljer skor

När man väljer sina skor finns det en mängd olika saker att ta beaktande. Mycket handlar om tycke och smak. Skyddsaspekten kan man aldrig kompromissa med.

  • Skorna skall skydda mot de risker som finns på arbetsplatsen.
  • Skorna skall vara bekväma att använda under långa arbetspass.
  • Skorna skall vara tillverkade i ett material som inte slits ner allt för fort i den valda arbetsmiljön.

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Information
Moms visas: